Evason-2-2016_WEB-grøn

Kurser

Mindful Compassion Retreat 2018

Vi har aktuelt ikke nye retreats planlagt, men overvejer et i 2019. Hvis du er interesseret, må du meget gerne kontakte os.

Compassion: “A sensitivity to the suffering of self and others with a deep commitment to try to prevent and relieve it”

Dette kursus og retreat vil med udgangspunkt i Compassion Focused Theraphy (CFT) og integrationen af Mindful Compassion have fokus på arbejdet med og udviklingen af medfølelse – i os selv, for os selv og hos de mennesker vi arbejder med. Det primære fokus er lagt på anvendelse af mindful compassion i forhold til personlig udvikling og herigennem vil deltagerne få mulighed for en dybere forståelse af teorien, den oplevelsesorienterede tilgang og færdighederne i CFT, hvilket kan overføres til deres arbejde, hvad enten det er som klinisk psykolog, organisationspsykolog, leder eller andre stillinger, hvor der arbejdes med mennesker.

Fra den moderne psykologiske forskning ved vi, at mange mennesker når livet bliver udfordrende oplever en forhøjet tendens til selvkritik i form af negative tanker om sig selv, egne evner og præstationer. Samtidig har mange mennesker under pres en manglende forståelse for og tålmodighed med sig selv og de udfordringer de står overfor. Vi er med andre ord ret hårde ved os selv. Vi glemmer at give os selv den omsorg, ro og forståelse, som vi helt naturligt ville give andre – særligt når vi har allermest brug for det.

Det kan siges på mange komplicerede måder, men i bund og grund handler forløbet om at skabe mere balance i dit liv – både alene og sammen med andre, både i privatlivet og karrieren.

Vi vil fokusere på at udvikling af det personlige kendskab til Mindful Compassion for derigennem at bliver bedre i stand til at give og modtage compassion til og fra os selv og andre. Retreatet består af fem dage, hvor der både indgår præsentationer om CFT, det evolutionære og neurofysiologiske grundlag og oplevelsesorienterede øvelser med udgangspunkt i mindful compassion. I programmet lægges der vægt på en vekslen mellem let undervisning og personlig udviklingsarbejde. Der vil også være tid til at slappe af og nyde de fantastiske omgivelser på Evason.

Evason Resort & Spa, Hua Hin, Thailand
Du skal bo 7 nætter på det 5 stjernede Evason Resort and Spa i Hua Hin, Thailand.
Vi har valgt Evason som ramme for dette retreat, fordi stedet giver en unik mulighed for ro og fordybelse, der vil understøtte målet om personlige udviklingsarbejde under opholdet. Evason er en del af Six Senses Resorts & Spa, der tilbyder fantastiske oplevelser på nogle af verdens bedste resorts. Six Senses er synonymt med afdæmpet luksus, autenticitet og bæredygtighed tilpasset de lokale forhold. Evason i Hua Hin er netop blevet total renoveret og stedet byder på harmoniske omgivelser med skøn natur, fantastisk gastronomi og udsøgt personlig service. Der er rige muligheder for forkælelse af alle sanser under opholdet. Du kan læse mere om resortet på Sixsenses.com

Om Dr Chris Irons
Dr Chris Irons er en klinisk psykolog, Ph.D., forfatter og CFT træner. Han er stiftende bestyrelsesmedlem af Compassionate Mind Foundation, en velgørende organisation med formål at: “Promote wellbeing through the scientific understanding and application of compassion. Chris har været involveret i at støtte Professor Gilbert og andre kollegaer i udviklingen af CFT. Chris har skrevet flere bøger og artikler om compassion, bl.a. “The Compassionate Mind Workbook”, der udkom i 2017.

Chris underviser nationale og internationale akademikere og professionelle i CFT og mere bredt i videnskaben om compassion og udviklingen heraf i praksis. Han er optaget af, hvordan compassion kan fremme individual velvære, styrke og udvikle parforhold, og facilitere positive forandringsprocesser i såvel grupper som organisationer. Dr Chris Irons står for de fem dages træning, undervisning, selvudvikling og inspiration med udgangspunkt i CFT.

Specialistgodkendelse
Kurset er godkendt til Psykologforeningens specialistuddannelser med 15 timer under modulet anden terapeutisk retning og med 15 timer til personligt udviklingsarbejde indenfor Mindfulness.

Tilmelding m.m.
Du kan læse mere om selve indhold, opbygning og de praktiske informationer i menuen nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig retreatet. Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Rejsegarantifonden
Mindful Compassion Retreatet udbydes af Mindwork Travel IS, der er registreret i Rejsegarantifonden med reg. nr.: 2936.

01
Compassion Focused Therapy

Compassion Focused Therapy (CFT) er en integreret tilgang udviklet af professor Paul Gilbert. Tilgangen har rod i evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og Mindfulness. CFT er oprindeligt udviklet til mennesker, der på grund af en høj grad af selvkritik og skam, har mindre effekt af traditionelle behandlingsmetoder. Skam, selvkritik og vanskeligheder ved følelsesregulering vides at spille en vigtig rolle i vedligeholdelsen af psykisk lidelse, og CFT´s fokus på udviklingen af medfølelse og egenomsorg har vist sig effektiv i psykologisk behandling på tværs af diagnoser og terapiformer.

CFT bruges nu til en bred vifte af kliniske tilstande og fremhæver vigtigheden af, hvordan vi anvender vores kendskab til menneskelig lidelse og medfølelsesbaserede tilgange i vores personlige udvikling som terapeuter.

02
Program

Programmet vil byde på dybdegående træning i mindful compassion med udgangspunkt i CFT (Gilbert & Irons, 2005; Gilbert, 2009, 2014; Gilbert & Choden, 2013).

Anvendt psykoedukation:

 • Overvejelser omkring udviklingen af vores “tricky brains” med henblik på en dybere forståelse af, hvordan vores hjerner kan fanges i trusselsbaseret loops, der medfører smerte (distress).
 • Udforskning af vores tre affektregulerende systemer og refleksion over, hvordan de påvirker vores eget levede liv.
 • Arbejde med de dele af os selv, der skaber utilpashed.

Udvikling af Mindfulness and Grounding:

Præsentation af opmærksomhedsøvelser, visualisering og øvelser i grounding med henblik på udvikling af “core mindfulness” f.eks.:

 • opmærksomhedstræning
 • mindfulness
 • beroligende og afslappende vejrtrækningsrytme

Udviklingen af et medfølende sind

Udforskning af compassion og arbejde med hukommelses- og visualiseringsteknikker samt øvelser med udgangspunkt i ’The ‘Three Flows’ of Compassion’

 • at være medfølende overfor andre
 • at modtage medfølelse fra andre
 • at være medfølende overfor sig selv

Medfølelse i praksis

 • hvordan anvender vi medfølelse i forhold til vores egne og klienters vanskeligheder
 • brug af medfølelse til de forskellige “emotion selves”
 • udfordringer under vejs

 

 

03
Praktiske informationer

Pris:
24.900 kr. inden den 15. juni 2018. Derefter er prisen 26.900 kr.

Prisen inkluderer 7 nætter i enkelt værelse på Evason Resort & Spa i Hua Hin, Thailand, 5 dages kursus og retreatprogram, transfer fra Bangkok, delvis forplejning, massage og yoga samt direkte fly til Bangkok med Thai Airways.

Opgradering:
Det er muligt at opgradere til pool villa mod et tillæg på 5.500 kr.

Er I to der vil dele værelse, er det muligt at opnå en rabat på 2000 kr. pr. person.

Der vil være mulighed for at forlænge opholdet i Thailand med 1 uge. Mindworks aftale med hotellet giver mulighed for fordelagtige priser på yderligere nætter.

Afrejse:
den 16. november 2018

Hjemmerejse:
den 25. november 2018

Direkte fly med Thai Airways.

OBS! Vær opmærksom på, at ved tilmelding efter den 1. september skal deltageren selv bestille flybilletten.

Rejsegarantifonden
Mindful Compassion Retreatet udbydes af Mindwork Travel IS, der er registreret i Rejsegarantifonden med reg. nr.: 2936.

05
Testimonials

“Chris lives and breathes compassion and there is no better teacher than one who walks his talk. The depth of learning from this programme is encouraging me to become the best version of myself.” Tatjana Walters, 2017.

“Dette Mindful Compassion retreat er det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Efter en fuldstændig vellykket uge i fantastiske omgivelser med et super sammensat program, forlader jeg Thailand med taknemlighed, styrke, visdom og stor compassion overfor mig selv. Chris er den perfekte underviser og kursuslederne har været fantastiske. Det hele er gået op i en højere enhed.” Lisette Bjerregaard, 2017.  

“Mindful Compassion Retreat 2017 har givet mig en ubeskrivelig mulighed for at lære om compassion både personligt og fagligt. Underviseren, Chris, har været yderst kompetent og nærværende og undervisningen har været spændende med god vekslen mellem teori, praktiske øvelser og fordybelse. Kursuslederne brænder tydeligt for det de laver og det er dejligt at være med folk, der har en naturlig interesse i at deres omgivelser/gæster befinder sig godt.” Kirstine Nørrelykke, 2017.

“Chris er autentisk, vidende og omsorgsfuld. Den bedste underviser, jeg har mødt og jeg har mødt mange. Hvis man er parat til at se på og udfordre sig selv, er dette retreat en enestående og helt fantastisk mulighed for at udvikle sig både privat, personligt og fagligt.” Susanne Vineke, 2017. 

“Dette retreat har hjulpet mig med at stille endnu skarpere Mindful Compassion og hvordan jeg kan integrere det i alle dele af min hverdag. Jeg oplever, at jeg er i langt bedre balance i forhold til tidligere og det er meget klart for mig, at dette Mindful Compassion retreat har været og bliver skelsættende for min fremtid. TAK!” Hanne Otte, 2016.

“Dette kursus og retreat giver personlig udvikling både på det private og det professionelle plan. Den gode vekslen mellem disse to sider, ender op i en følelse af fuldendthed”. Tove L., 2016 

“Uanset om du har brug for at blive klogere på CFT professionelt, eller blot kunne tænke dig at blive klogere på dig selv, så er dette et retreat for dig! I fantastiske og rolige omgivelser er der plads til reflektion og udvikling, og ingen vil tage herfra uden værdifuld læring.” Louise Harboe, 2016

“Det har været en dejlig og fantastisk oplevelse. Det var sundt at få set på sig selv, få større selvindsigt og jeg tænker, det vil blive lettere at arbejde mere autentisk med compassion fremover”. Puk E., 2016.

“Hele konceptet omkring mindful compassion er vigtigt at udbrede til mange faggrupper der arbejder med mennesker. Du får stof til eftertanke, som du kan bruge i alle sammehæng af livet – professionelt og privat”. Pia Muller, 2016.

“A lifechanging experience! This was really a retreat. I will contain all my memories from here, and I’m sure it will prevent any burnout. What a wonderful group experience with dedicated and motivated retreat facilitators”. John Lerche, 2015.

“The Mindful Compassion retreat is the experience of a lifetime – it has provided me with a deeper understanding of the struggles of life and how to both accept and alleviate suffering in myself and my loved ones. I highly recommend this retreat.” Michaela Thomas, 2015.

“Hvis du har mulighed for det og et oprigtigt ønske om selvudvikling er dette det perfekte retreat. Mindful Compassion har den perfekte kombination af videnskabelighed og konkrete øvelser til udvikling. Omgivelserne på Evason er fantastiske, her kan man virkelig slappe af”. Anja Langnes, 2015.

Ideal blend of theory, personal development, social/private life, food, drinks and warmth! You don’t have to know about Mindful Compassion beforehand to learn it”. Christian Frøkjær Thomsen, 2015.

“This retreat was a truly amazing experience. The mix between theory and experiential practice allowed me to fully understand the model and myself. The experience on the retreat has helped me to understand myself greater which in turn can help me to help the people that I work with too. The experience of being in Thailand in an lovely setting also allows you to experience the deep and dark places that your mind can go to and fully understand difficult emotions such as shame. I would really recommend this retreat to any practitioner wanting to not only understand themselves deeper but also to help the people that they work with”. Sunil Lad, 2015.