Evason-2-2016_WEB

Kurser

Mindful Compassion Retreat 2017

Compassion: “A sensitivity to the suffering of self and others with a deep commitment to try to prevent and relieve it”

For english version press here

I arbejdet med mennesker, der oplever psykisk lidelse, skal vi ikke blot kunne rumme deres smerte, skam og selvkritik – vi skal også håndtere vores egen selvkritik og egne høje krav til lindringen af andres lidelse. Dette arbejde kræver en svær balancegang mellem følsomhed over for egen og andres smerte, og den robusthed, der er nødvendig for at kunne hjælpe med udvikling og forandring.

Dette kursus og retreat vil med udgangspunkt i Compassion Focused Theraphy (CFT) og integrationen af Mindful Compassion have fokus på arbejdet med og udviklingen af medfølelse – i os selv, for os selv og hos vores klienter. Det primære fokus er lagt på anvendelse af mindful compassion i forhold til personlig udvikling og herigennem vil deltagerne få mulighed for en dybere forståelse af teorien, den oplevelsesorienterede tilgang og færdighederne i CFT, hvilket kan overføres til deres kliniske arbejde. Det forudsættes således, at deltagerne har grundlæggende kendskab til CFT.

Retreatet består af fem dages oplevelsesorienterede øvelser med udgangspunkt i mindful compassion samt korte præsentationer om den nyeste udvikling og forskning indenfor CFT. I programmet lægges der vægt på en vekslen mellem teoretisk undervisning og personlig udviklingsarbejde. Der vil også være tid til at slappe af og nyde de fantastiske omgivelser på Evason.

Evason Resort & Spa, Hua Hin, Thailand
Du skal bo 7 nætter på det 5 stjernede Evason Resort and Spa i Hua Hin, Thailand.
Vi har valgt Evason som ramme for dette retreat, fordi stedet giver en unik mulighed for ro og fordybelse, der vil understøtte målet om personlige udviklingsarbejde under opholdet. Evason er en del af Six Senses Resorts & Spa, der tilbyder fantastiske oplevelser på nogle af verdens bedste resorts. Six Senses er synonymt med afdæmpet luksus, autenticitet og bæredygtighed tilpasset de lokale forhold. Evason i Hua Hin er netop blevet total renoveret og stedet byder på harmoniske omgivelser med skøn natur, fantastisk gastronomi og udsøgt personlig service. Der er rige muligheder for forkælelse af alle sanser under opholdet. Du kan læse mere om resortet på Sixsenses.com

Om Dr Chris Irons
Dr Chris Irons er en klinisk psykolog, Ph.D., forfatter og CFT træner. Han er stiftende bestyrelsesmedlem af Compassionate Mind Foundation, en velgørende organisation med formål at: “Promote wellbeing through the scientific understanding and application of compassion. Chris har været involveret i at støtte Professor Gilbert og andre kollegaer i udviklingen af CFT og er i øjeblikket i gang med at skrive to bøger om CFT.

Chris underviser nationale og internationale akademikere og professionelle i CFT og mere bredt i videnskaben om medfølelse og udviklingen heraf i praksis. Han er optaget af, hvordan medfølelse kan fremme individual velvære, styrke og udvikle parforhold, og facilitere positive forandringsprocesser i såvel grupper som organisationer. Dr Chris Irons står for de fem dages træning, undervisning, selvudvikling og inspiration med udgangspunkt i CFT.

Specialistgodkendelse
Kurset er godkendt til Psykologforeningens specialistuddannelser med 15 timer under modulet anden terapeutisk retning og med 15 timer til personligt udviklingsarbejde indenfor Mindfulness.

Tilmelding m.m.
Du kan læse mere om selve indhold, opbygning og de praktiske informationer i menuen nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig retreatet. Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

01
Compassion Focused Therapy

Compassion Focused Therapy (CFT) er en integreret tilgang udviklet af professor Paul Gilbert. Tilgangen har rod i evolutionsteori, neurovidenskab, social- og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og Mindfulness. CFT er oprindeligt udviklet til mennesker, der på grund af en høj grad af selvkritik og skam, har mindre effekt af traditionelle behandlingsmetoder. Skam, selvkritik og vanskeligheder ved følelsesregulering vides at spille en vigtig rolle i vedligeholdelsen af psykisk lidelse, og CFT´s fokus på udviklingen af medfølelse og egenomsorg har vist sig effektiv i psykologisk behandling på tværs af diagnoser og terapiformer.

CFT bruges nu til en bred vifte af kliniske tilstande og fremhæver vigtigheden af, hvordan vi anvender vores kendskab til menneskelig lidelse og medfølelsesbaserede tilgange i vores personlige udvikling som terapeuter.

02
Program

Programmet vil byde på dybdegående træning i mindful compassion med udgangspunkt i CFT (Gilbert & Irons, 2005; Gilbert, 2009, 2014; Gilbert & Choden, 2013).

Anvendt psykoedukation:

 • Overvejelser omkring udviklingen af vores “tricky brains” med henblik på en dybere forståelse af, hvordan vores hjerner kan fanges i trusselsbaseret loops, der medfører smerte (distress).
 • Udforskning af vores tre affektregulerende systemer og refleksion over, hvordan de påvirker vores eget levede liv.
 • Arbejde med de dele af os selv, der skaber utilpashed.

Udvikling af Mindfulness and Grounding:

Præsentation af opmærksomhedsøvelser, visualisering og øvelser i grounding med henblik på udvikling af “core mindfulness” f.eks.:

 • opmærksomhedstræning
 • mindfulness
 • beroligende og afslappende vejrtrækningsrytme

Udviklingen af et medfølende sind

Udforskning af compassion og arbejde med hukommelses- og visualiseringsteknikker samt øvelser med udgangspunkt i ’The ‘Three Flows’ of Compassion’

 • at være medfølende overfor andre
 • at modtage medfølelse fra andre
 • at være medfølende overfor sig selv

Medfølelse i praksis

 • hvordan anvender vi medfølelse i forhold til vores egne og klienters vanskeligheder
 • brug af medfølelse til de forskellige “emotion selves”
 • udfordringer under vejs

 

 

03
Praktiske informationer

Pris:
24.500 kr. inden den 15. juni 2017. Derefter er prisen 26.500 kr.

Prisen inkluderer 7 nætter i enkelt værelse på Evason Resort & Spa i Hua Hin, Thailand, 5 dages kursus og retreatprogram, transfer fra Bangkok, delvis forplejning, massage og yoga samt direkte fly til Bangkok med Thai Airways.

Opgradering:
Det er muligt at opgradere til pool villa mod et tillæg på 5.500 kr.

Er I to der vil dele værelse, er det muligt at opnå en rabat på 2000 kr. pr. person.

Der vil være mulighed for at forlænge opholdet i Thailand med 1 uge. Mindworks aftale med hotellet giver mulighed for fordelagtige priser på yderligere nætter.

Afrejse:
den 17. november 2017

Hjemmerejse:
den 26. november 2017

Direkte fly med Thai Airways.

OBS! Vær opmærksom på, at ved tilmelding efter den 1. september skal deltageren selv bestille flybilletten.

04
Tilmelding

Jeg tilmelder mig hermed til workshop og retreat i Mindful Compassion, der afvikles af Mindwork Psykologisk Center ApS med afrejse den 17. november 2017 og hjemrejse den 26. november 2017.

 

Særlige ønsker:

Jeg ønsker at opgradere til pool villa mod et tillæg på 5.500 kr.


Hvor skal regningen sendes til?
betingelserne (PDF)
Jeg har læst

Jeg må gerne kontaktes af Mindwork mht. nyheder, events osv...

05
Testimonials

“Dette retreat har hjulpet mig med at stille endnu skarpere Mindful Compassion og hvordan jeg kan integrere det i alle dele af min hverdag. Jeg oplever, at jeg er i langt bedre balance i forhold til tidligere og det er meget klart for mig, at dette Mindful Compassion retreat har været og bliver skelsættende for min fremtid. TAK!” Hanne Otte, 2016.

“Dette kursus og retreat giver personlig udvikling både på det private og det professionelle plan. Den gode vekslen mellem disse to sider, ender op i en følelse af fuldendthed”. Tove L., 2016 

“Uanset om du har brug for at blive klogere på CFT professionelt, eller blot kunne tænke dig at blive klogere på dig selv, så er dette et retreat for dig! I fantastiske og rolige omgivelser er der plads til reflektion og udvikling, og ingen vil tage herfra uden værdifuld læring.” Louise Harboe, 2016

“Det har været en dejlig og fantastisk oplevelse. Det var sundt at få set på sig selv, få større selvindsigt og jeg tænker, det vil blive lettere at arbejde mere autentisk med compassion fremover”. Puk E., 2016.

“Hele konceptet omkring mindful compassion er vigtigt at udbrede til mange faggrupper der arbejder med mennesker. Du får stof til eftertanke, som du kan bruge i alle sammehæng af livet – professionelt og privat”. Pia Muller, 2016.

“A lifechanging experience! This was really a retreat. I will contain all my memories from here, and I’m sure it will prevent any burnout. What a wonderful group experience with dedicated and motivated retreat facilitators”. John Lerche, 2015.

“The Mindful Compassion retreat is the experience of a lifetime – it has provided me with a deeper understanding of the struggles of life and how to both accept and alleviate suffering in myself and my loved ones. I highly recommend this retreat.” Michaela Thomas, 2015.

“Hvis du har mulighed for det og et oprigtigt ønske om selvudvikling er dette det perfekte retreat. Mindful Compassion har den perfekte kombination af videnskabelighed og konkrete øvelser til udvikling. Omgivelserne på Evason er fantastiske, her kan man virkelig slappe af”. Anja Langnes, 2015.

Ideal blend of theory, personal development, social/private life, food, drinks and warmth! You don’t have to know about Mindful Compassion beforehand to learn it”. Christian Frøkjær Thomsen, 2015.

“This retreat was a truly amazing experience. The mix between theory and experiential practice allowed me to fully understand the model and myself. The experience on the retreat has helped me to understand myself greater which in turn can help me to help the people that I work with too. The experience of being in Thailand in an lovely setting also allows you to experience the deep and dark places that your mind can go to and fully understand difficult emotions such as shame. I would really recommend this retreat to any practitioner wanting to not only understand themselves deeper but also to help the people that they work with”. Sunil Lad, 2015.