Eksamensangst_1800x1200

Kurser

Personlighedsforstyrrelser og Personlighedsteori

Formålet med dette 3-dages kursus er at give deltagerne en sammenhængende viden om personlighedsforstyrrelser og psykopatologi i et udviklingspsykologisk perspektiv. Der undervises i, hvordan biologiske, psykologiske og sociale forhold former personlighedsdannelsen og danner grundlaget for disse forstyrrelser.

Det er et obligatorisk modul, der er fælles for specialistuddannelserne inden for voksenområdet. Det består af 18 timers teori fordelt på tre kursusdage. Kurset er godkendt af Dansk Psykolog Forening.

Tilmelding m.m.
Du kan læse mere om kursets indhold, underviserne og de praktiske informationer i menuen nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig kurset. Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

01
Tilmelding

Jeg tilmelder mig hermed kurset Personlighedsforstyrrelser og Personlighedsteori hos Mindwork med start 9. juni 2021.

Prisen for dette 3-dages kursus (18 timer) er: 6.300 kr.

COVID-19: Vi følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 og forbeholder os retten til at afvikle kursusdage online, såfremt de officielle retningslinjer eller andre forhold relateret til COVID-19-situationen nødvendiggør dette. Der vil desuden kun være forplejning på de dage, hvor fysisk fremmøde er muligt.


  Hvor skal regningen sendes til?  betingelserne (PDF)
  Jeg har læst*

  *Skal udfyldes.

   

  02
  Indhold

  Dag 1 – 09.06.2021
  Den første dag er introduktion til personlighedspsykologi med fokus på dimensionale og kategoriale modeller, samt tilknytning og mentalisering som indfaldsvinkler på personlighedsforstyrrelser. Undervisningen er baseret på rationaler og evidens for behandling.

  Underviser:
  Sebastian Simonsen, psykolog og ph.d., tilknyttet Psykoterapeutisk Center Stolpegård, arbejder med behandling og forskning i personlighedsforstyrrelser, sidder i psykopatologiske fagnævn under Psykologforeningen.

  Dag 2 – 10.06.2021
  Anden dag i kurset er introduktion til personlighedsforstyrrelser, de forskellige diagnostiske kategorier og behandling af disse (i kognitiv adfærdsterapeutisk ramme) samt særligt fokus på borderline personlighedsforstyrrelse og den dyssocial personlighedsstruktur.

  Underviser:
  Tine Wøbbe, chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans, specialpsykolog i psykiatri og specialist i psykopatologi og psykoterapi, forsker bl.a. i psykopatologi, risk assessment m.m.

  Dag 3 – 11.06.2021
  Tredje dag er introduktion til schema terapi (ST), inkl. den neurologisk baggrund for forståelse af følelser og schemaer, schema-vurdering til case-formuleringen, schema-overkompensation og triggere, terapi interventioner m.m.

  Schema terapi, introduceret af psykolog og professor Dr. Jeffrey E. Young i 1990, benytter sig af elementer fra CBT, psykodynamisk-, gestalt-, emotionsfokuseret- og eksperimentelle terapiformer, samt et tilknytningsteoretisk grundlag. Schema terapi har vist sig særdeles effektiv på mennesker med borderline personlighedsstruktur, men også andre personlighedsforstyrrelser som f.eks. narcissistiske, tvangsprægede og evasive patienter. Terapien er også anvendelig til f.eks. depressioner, kriser og parterapi.

  Underviser:
  Sebastian Swane, speciallæge i psykiatri, ledende overlæge på Psykoterapeutisk afsnit på Frederiksberg hospitals psykiatriske center.

  03
  Praktiske informationer

  Målgruppe:
  Psykologer.

  Varighed:
  3 dage / 18 timer.

  Tidspunkt:
  9., 10 og 11. juni 2021, kl. 9-16.

  Pris:
  6.300 kr.
  Prisen er inkl. forplejning.

  DP:
  Kurset er godkendt af Dansk Psykolog Forening

  COVID-19: Vi følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 og forbeholder os retten til at afvikle kursusdage online, såfremt de officielle retningslinjer eller andre forhold relateret til COVID-19-situationen nødvendiggør dette. Der vil desuden kun være forplejning på de dage, hvor fysisk fremmøde er muligt.