Mindwork

Behandlingsområder

Angst

“Alt forandring starter med en følelse”

Cirka hver femte af os rammes på et eller andet tidspunkt i livet af angst i sådan en grad, at det bliver begrænsende for vores hverdag og trivsel. Angst kommer og går, og angsten kan have mange ansigter. Angsten kan være for helt konkrete steder eller situationer. Den kan handle om helbred eller højder. Om os selv eller andre. Fælles for alt angst er, at kroppen reagerer, du oplever ubehag og mistrivsel, du får lyst til at undgå, kontrollere og dulme angsten – og det begrænser det liv du lever. Angst bliver derfor en stor begrænsning for trivsel og balance.

Derfor er indsatsen mod angst så vigtigt.

Angst

Eksamensangst

Når det ikke er spørgsmålet ved det grønne bord, der er det største problem.

Angst

Angst hos børn

Når børn har angst, påvirker det hele familien og det kan være svært for både barnet og forældre at håndtere de udfordringer, der følger af angsten.

Angst

Socialangst

Socialangst er den mest udbredte af alle angstlidelser. Ca. 5-15 % af befolkningen på et tidspunkt i livet vil opleve socialangsten og dens følger.

Angst

OCD

Når tankerne tvinger os til at handle og styrer vores liv. OCD står for tvangstanker og tvangsadfærd. Ca. 2% af befolkningen lider af OCD.

Angst

Fobier

Ca. 14 % af befolkningen oplever at have simpel fobi. Det gør fobier til en af de mest udbredte psykiske lidelser. Behandlingen er adfærdsterapi.

Angst

Helbredsangst

Helbredsangst rammer ca. 2-3 % af befolkningen. Mennesker med helbredsangst er optagede af muligheden for, at de har eller vil få en alvorlig sygdom.

Angst

Generaliseret angst

Når bekymringerne overtager. Generaliseret angst er betegnelsen for en stærk bekymringstendens i forhold til mange af livets aspekter.

Angst

Panikangst

Når angsten rammer som et lys fra en klar himmel. Ca. 2% af befolkningen lider af panikangst med voldsomme angstanfald.

Angst

Angstbehandling

Hvordan behandles panikangst, generaliseret angst, helbredsangst, fobier og OCD?