Lægerhenvisning:
I Danmark kan du i visse tilfælde få tilskud til psykologhjælp med en henvisning fra din egen læge. Har du en henvisning er egenbetalingen 390 kr. for første samtale og 325 kr. for de efterfølgende samtaler Det er imidlertid ikke alle psykologer, der har overenskomst med regionerne og kan tage imod henvisningen fra egen læge. Det betyder, at der ofte lange ventetider hos psykologer med overenskomst, særligt hvis din henvisning gælder angst eller depression.
Hos Mindwork har vi ikke overenskomst med regionerne og kan derfor ikke tage imod lægehenvisning. Selvom vi ikke har overenskomst, kan vi tilbyde vores eftertragtede Mindful Compassion grupper til en attraktiv pris (228 kr. pr time). Denne pris ligger under det beløb, man normalt vil betale til psykologbehandling med lægehenvisning.
Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til gruppeforløb – kontakt os for at høre mere.
Sundhedsforsikringer:
Mange private arbejdspladser tilbyder deres ansatte sundhedsforsikringer, der helt eller delvist dækker dine udgifter til psykologhjælp. Du kan i nogle tilfælde også være dækket af din ægtefælles eller samlevers sundhedsforsikring. Hvis du har en sundhedforsikring kan du kontakte dit forsikringsselskab direkte, det behøver ikke gå igennem din arbejdsplads. Du er også velkommen til at kontakte os, så hjælper vi gerne med at finde ud af, hvordan din forsikring dækker.
Vi har desuden mulighed for at indberette til Sygeforsikringen “danmark” ved konsultation hos vores autoriserede psykologer. Du skal herved oplyse, hvilken gruppe du tilhører samt henvisningsårsag (nr. 1-11) – se mere på sygeforsikring.dk.
Pensionsselskaber og private forsikringer
Nogle pensionskasser giver tilskud til psykologhjælp, hvis din aktuelle psykiske tilstand påvirker din arbejdsevne f.eks. i forbindelse med stress.
Nogle forsikringsselskaber tilbyder krisehjælp eller hjælp i forbindelse med skilsmisse som en del af familie/indbosforsikringen.
Det er derfor en god ide at undersøge mulighederne hos både pensionskasser og forsikringsselskaber, hvis du har brug for psykologhjælp.
Fagforeninger
Hvis du er medlem af en fagforening, kan du undersøge, om de giver tilskud til psykologsamtaler i forbindelse med arbejdsrelaterede problemstillinger f.eks. stress, mobning, kriser m.m.
Jobcentre:
Hvis du er ledig, har dit Jobcenter i visse tilfælde mulighed for at bevillige samtaler eller gruppeforløb under Lov om Aktiv Beskæftigelse. Kontakt din sagsbehandler eller jobkonsulent og hør om mulighederne for dig.