Vibeke_Lunding_Gregersen_Foto_by_Mads_Stigborg.jpg_2.jpg_Louise_Dinesen_Lederhjerne.jpg_3_1800x1200

Presse, medier og debat

Medier og debat

Pressekontakt
For pressehenvendelser kontaktes vi på info@mindwork.dk. Du er også velkommen til at ringe til os på tlf. 2075 1616.

Nedenfor finder du eksempler på interviews og artikler, som Vibeke Lunding-Gregersen har bidraget til.


Arbejdsmiljø

Opråb fra psykologer: Det psykiske arbejdsmiljø kvæler politik – Mandag Morgen – Uafhængigt innovationshus. Analyser og ny viden.
www.mm.dk

Politikens Hjerneskole

I efteråret 2020 satte Politiken fokus på hjernen. Journalist Signe Thomsen interviewede Vibeke Lunding-Gregersen og det blev til en række artikler om at give menneskehjernen bedre arbejdsbetingelser:

Psykolog: De fleste af os bruger e-mails helt forkert – politiken.dk
Alt for mange af os lader arbejdsdagen styre af indbakken i vores mailprogram, mener to eksperter med specialviden om hjernen og det gode workflow.
politiken.dk
Brug åndedrættet bevidst, når du arbejder. Du vil hurtigt mærke forskellen – politiken.dk
Hvis du mærker stressen snige sig ind på dig, eller du har svært ved at holde fokus på den opgave, du er i gang med at løse på jobbet, så brug et par minutter på at trække vejret. To eksperter guider dig til, hvordan du skal gøre.
politiken.dk
Klap dig selv på skulderen, når du dagdrømmer eller falder i staver – politiken.dk
Kender du følelsen af at få en aha-oplevelse, når du mindst venter det? Her er opskriften på, hvordan du udnytter din hjernes topsmarte funktion, så den hjælper dig på jobbet.
politiken.dk
Studier: Du bliver dygtigere ved at forlade storrumskontoret – politiken.dk
Stilhed er gavnligt for evnen til at tænke, analysere og være kreativ, og studier viser, at nutidens store kontorer gør os ringere til arbejdet, svækker kontakten til kollegerne – og kan ramme virksomhedens overskud.
politiken.dk
Stop bare med at prøve. Hverken mænd eller kvinder kan multitaske – politiken.dk
Det kan føles effektivt, når vi hopper rundt mellem dagens arbejdsopgaver og også lige får svaret på et par private sms’er og bestilt en lægetid samtidig. Men det eneste, vi får ud af det, er, at det samlet tager meget længere tid, og vi laver flere fejl.
politiken.dk
Tag hensyn til din hjerne, og bliv både skarpere og mere effektiv på jobbet – politiken.dk
Menneskehjernen har stort set ikke udviklet sig de seneste 150.000 år, og dele af den er 500 millioner år gammel. Derfor har den ofte mere end svært ved at følge med, når vi lever vores arbejdsliv i høj fart.
politiken.dk
Hold pause hvert 25. minut og giv hjernen, hvad den har brug for – politiken.dk
Første kapitel i Politikens Hjerneskole handler om pausen. En stærkt negligeret del af din arbejdsdag, som du straks bør gøre hellig.
politiken.dk

Magt og krænkelser

I forbindelse med Metoo debatten og sager om magtmisbrug har der været brug for inddragelse af viden om magt, magtens påvirkning og menneskets natur. Vi har ved flere lejligheden fået mulighed for at bidraget med viden og perspektiver.

De­bat | Erhvervspsykologer: Bekymrende tendens i håndteringen af sager om seksuel chikane – Jes Dorph-Petersen er også et offer
Som erhvervspsykologer og autoriserede arbejdsmiljørådgivere der arbejder med krænkelser på arbejdspladsen, er det uhyggeligt at…
borsen.dk
Frie Skoler 10, 2020 by Frie Skolers Lærerforening – Issuu
Frie Skoler 10, udgivet den 16. november Frie Skolers Lærerforening.
issuu.com
Vi skal tale mere om magt og underkastelse – Mandag Morgen – Uafhængigt innovationshus. Analyser og ny viden.
www.mm.dk
Psykolog sår tvivl om skrappe sexismeregler: »Hvis nedfældede regler fuldstændigt kunne regulere folks adfærd, så kunne vi lukke fængslerne i morgen«
Sager om seksuelle krænkelser hvirvler frem, og det kan få danske virksomheder til at indføre skrappe regler for at forhindre krænkelser i fremtiden. Men regler vil have ringe effekt og fordre en kultur med mistillid, mener psykolog.
www.berlingske.dk
To unge kvinder stod frem med anklager om sexisme – det der fulgte efter var dog langt værre – TV 2
For tre år siden fortalte to unge kvindelige byrådspolitikere om grænseoverskridende adfærd fra mandlige politikere. Det medførte hån og dødstrusler.
nyheder.tv2.dk