Ur på træ_1800x1200

Temaartikler

Stresshåndtering

Det er – desværre – de færreste mennesker, der oplever et moderne liv uden stress. Det samfund, vi sammen har fået skabt med effektiviseringer, omstruktureringer, jonglering af børn og arbejde, udfordrer os alle. Det sammen gør personlige udviklingsplaner, præstationsmål og sociale medier. Det moderne menneske er presset.

Vi har sammen, og som samfund, en stor opgave at løse. Når 35.000 danskere dagligt er sygemeldte med stress, er det ikke et problem, vi hver især kan løse alene. Det er dog ikke det samme, som at der slet ikke er noget, vi kan gøre.

Fra moderne psykologisk forskning ved vi en masse om, hvordan den gamle og dårligt designede menneskehjerne udfordres og bringes i ubalance i det moderne samfund – og hvorfor det fører til stress. Vi ved dog – heldigvis – også en masse om, hvordan vi hver især ved at ændre ganske små ting i vores daglige rutiner og vores tilgang til de udfordringer, der uundgåeligt kommer, kan hjælpe til at opretholde en vis grad af balance og trivsel – også når verden derude raser.

Det kan handle om helt lavpraktiske forhold, som hvordan vi færdes i trafikken, hvordan vi går til og fra møder, hvordan vi strukturerer hverdagen i hjemmet – alle de små vaner vi har. Både privat og professionelt.

Hos Mindwork arbejder vi intenst med stresshåndtering og trivsel. Vi gør det som individuel coaching, hvor vi arbejder evidensbaseret med både kognitive metoder og compassion. Vi gør det også i og for virksomheder gennem både workshops og kurser og inspirerende foredrag.