Mindwork

Behandlingsområder

Moderne Afhængighed

Det moderne menneske udsættes for mange fristelser – og mange mulige moderne afhængigheder. 
Alle aktiviteter, medier og gadgets, der giver hurtig og umiddelbar feedback, er potentielt afhængighedsskabende, og flere mennesker oplever, at deres forhold til f.eks. smartphones, nyheder, emails, sociale medier, (online)shopping, værdipapirer, computerspil, pornografi, chat, cola, dating – eller sågar arbejde – bliver problematisk, tidskrævende og ”tvangspræget”

Det afhængige menneske vil opleve stor anspændthed, rastløshed og frustration – trang! – når stimulansen ikke er tilgængelig, og man vil typisk over tid opleve, at der skal mere og mere til for at få den ro og tilfredsstillelse, som aktiviteten tidligere gav.
I forhold til gadgets vil man kunne opleve ”hallucinationer”: F.eks. opleve, at man hører telefonen ”bippe” eller vibrere i lommen – uden at det rent faktisk sker.

 

Moderne Afhængighed

Ludomani

Et sted mellem 0,5 og 1 % af danskerne anslås at lide af 'spilafhængighed' også kaldet ludomani. Hos Mindwork er der mulighed for gratis behandling.

Moderne Afhængighed

Vægtproblemer

Mange mennesker med vægtproblematikker føler sig "afhængige" af at spise. Ifølge Sundhedsstyrelsen er 47 % af den voksne befolkning overvægtige.

Moderne Afhængighed

Impulskontrol tilstande

Impulskontrolforstyrrelser kommer til udtryk ved adfærd, der gør skade på en selv. Selvskade kan ske ved f.eks. cutting og trikotillomani.